9 juli

Sommarhälsning från Simplicity.

Gissningsvis kommer 2020 inte gå till historien som ett utav de bättre åren genom tiderna.

När vi lägger första halvåret 2020 bakom oss kan vi konstatera följande: Australien brann nästan upp. Kina och USA är på kant med varandra. Kina och Indien likaså. Iran avfyrade missiler mot Irak, och skadade amerikanska soldater på kuppen. Basketstjärnan Kobe Bryant avled efter en helikopterolycka. Terminskontrakt för olja var nere och vände under nollan för första gången någonsin, detsamma hände med svenska spotpriser på el. Donald Trump ställdes inför rätta. Storbritannien sa adjö till EU. George Floyds död gav upphov till massiva protester i USA och resten av världen, som en reaktion på de orättvisor och ojämlikheter som fortfarande finns i våra samhällen.

Utöver allt ovan kom också Covid-19 som salt på såren, och inget blev sig längre likt. Börsras över hela världen, massuppsägningar och en osäker framtid för många bolag och anställda.

När man summerar första halvåret 2020 är det lätt att bli mörkrädd. Historien lär oss dock att det alltid finns ljusglimtar i mörkret, även om allt ibland känns hopplöst.

Sedan 2020-03-23 så har MSCI World Index återhämtat sig med 26,6% i SEK, vilket från toppen i februari räknat ger en nedgång på 12,6% till dagens nivåer. Antalet arbetslösa i USA minskade med 4,8 miljoner under juni månad, och en återfödd optimism och riskvilja börjar sakteliga infinna sig bland det globala investerarkollektivet och företag. Även om en ständig oro för nya utbrott av Covid-19 finns så börjar många blicka framåt.

Det som varit mest kännbart för alla oss på Simplicity är dock avsaknaden av möten med alla våra kunder, samarbetspartners men också kollegor. Trots att vi lyckats hålla kontakten ganska väl under våren så är det inte mycket som slår det personliga mötet. Vi hoppas att vi får möjlighet att träffa alla som vill träffa oss snart igen. Och har du som kund några frågor om dina placeringar i våra fonder, önskar en kommentar kring rådande marknadsläge eller har andra frågor som rör oss, dig eller ditt sparande så finns vi tillgängliga hela sommaren. Vi försöker alltid finnas tillgängliga, men nu under sommaren när många är på semester så tipsar vi om att kontakta vår kundservice på 0340 – 21 95 00 alternativt kundservice@simplicity.se om det är väldigt brådskande.

Sist men inte minst vill vi önska alla en riktigt härlig sommar!

/ Alla vi på Simplicity

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 augusti

Simplicity High Yield – Var med från start

Den 14e augusti startar vi vår nästa fond – Simplicity High Yield Som namnet antyder kommer fonden investera i företagsobligationer med lägre kreditvärdighet än våra övriga räntefonder, vilket innebär högre risk men också högre förväntad avkastning. Simplicity High Yield kommer ha ett nordiskt fokus med stor vikt mot hållbara bolag – där en del av […]

Läs vidare
3 augusti

Lägesrapport Juli

Först vill vi passa på att nämna den spännande fondstart som närmar sig. Den 14 augusti startar vi på Simplicity vår nästa fond – Simplicity High Yield. Det är en fond som kommer ha ett nordiskt fokus och investera i obligationer utgivna av företag med lite lägre kreditvärdighet. Detta innebär å ena sidan högre risk […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2017