16 maj

Tobacco Free Portfolios

Simplicity har anslutit sig till Tobacco Free Portfolios, ett initiativ för att minska finansiella flöden till tobaksindustrin. Tobacco Free Portfolios vision är en värld helt fri från tobak.

Vi har sedan 2016 valt att utesluta bolag inom tobaksindustrin från investeringar i majoriteten av våra fonder, men har efter 1a maj skärpt kraven så att exkluderingen gäller för samtliga fonder.

Läs mer om Tobacco Free Portfolios på deras hemsida.

För mer information om vårt hållbarhetsarbete, besök vår sida för ansvarsfulla investeringar eller kontakta oss på kundservice@simplicity.se.

 

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 oktober

Simplicity Kina stängd 2019-10-07

Under måndagen 2019-10-07 är Simplicity Kina stängd för handel. Anledningen är Chung Yeung festivalen som firas på fastlands-Kina, i Hong Kong samt andra delar av Sydostasien. Chung Yeung-festivalen kallas också för Dubbel-Nio festivalen, då den firas på den nionde dagen under den nionde månaden enligt den kinesiska kalendern. Handeln i Simplicity Kina återupptas i vanlig […]

Läs vidare
1 oktober

Lägesrapport September

Den politiska turbulensen runt om i världen fortsatte under september. I USA hotas president Donald Trump av riksrätt efter att uppgifter framkommit om att han försökt påverka den ukrainske presidenten att inleda en undersökning av den demokratiske presidentkandidaten Joe Bidens son. Handelssamtalen mellan USA och Kina fortsatte men präglades av fortsatt motstridiga signaler. I slutet […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2017