2021-02-19

Simplicity High Yield – Starkt första halvår

Den 14 februari firade vi sexmånadersjubileum i Simplicity High Yield. Fonden har fått en stark start och har till och med dagens datum (2021-02-19) gått upp med drygt sex procent sedan fondstart. Utvecklingen i fonden har bland annat gynnats av ökad riskaptit vilket har bidragit till en stark utveckling i den nordiska high yield marknaden tillsammans med ett antal bra investeringar i enskilda obligationer. Perioden har även präglats av hög aktivitet med många lyckade nyemissioner som också påverkat fondens avkastning positivt.

Vi tror inte att man skall räkna med en riktigt lika stark utveckling för fonden framöver men ser ändå positivt på framtidsutsikterna. Vår bedömning är att de makroekonomiska förhållanden kommer förbättras successivt under året i takt med att effekterna av finans- och penningpolitiska stimulanser slår igenom vilket kommer ge stöd till företagen. Vi räknar även med fortsatt låga räntor även om vissa tendenser till stigande långräntor har noterats under inledningen av 2021. Det bör dock poängteras att denna uppgång har skett från väldigt låga nivåer och att allt för låga räntor inte heller är ett sundhetstecken. Sammantaget ser vi fortsatt goda avkastningsmöjligheter i den nordiska High Yield-marknaden och vårt fokus kommer som alltid vara att leta efter bra investeringsalternativ i hållbara bolag.

Från starten 2020-08-14 var fondens största innehav den hållbara obligationen Millicom 240515 som då utgjorde 4,47% av portföljen. Millicom är ett globalt telekombolag med särskild inriktning mot tillväxtmarknader. I dagsläget är fondens största innehav den gröna obligationen Aker Horizon 250815 med en vikt av cirka 2,85% av portföljen. Aker Horizon är Norska Aker-sfärens investmentbolag som fokuserar på förnybar energi och andra lösningar inom grön teknik för att minska utsläppen av växthusgaser.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

9 juli

Aktier och fotboll – en lyckad kombo

Om vad vi grubblar över när vi tittar på fotboll. Aktierna som platsar i Stockholmsbörsens startelva. Vad som kännetecknar en bra målvakt. Vad Brolin och Lundin har gemensamt och till sist ett förslag. “Körde förbi ett fängelse igår där jag såg att fångarna var ute på rastgården å spelade fotboll. Så jag vevade ner rutan […]

Läs vidare
3 juli

Handelsinformation: Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact

Med anledning av helgdag i USA är Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact stängda för handel 2024-07-04. En order som registreras när en fond är stängd för handel utförs när fonden är öppen för handel igen. Fonderna öppnar åter för handel fredag 5 juli. Om du har några frågor gällande din fondhandel eller ditt […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023