2023-11-29

Fondnyhet – Simplicity Maturity 2027

Fonden är en ny typ av företagsobligationsfond som har ett givet förfallodatum och därmed även en given placeringshorisont på knappt 4 år vid fondstart som sedan är avtagande. Fonden har som mål att generera en återkommande intäkt/utdelning och samtidigt bevara det investerade kapitalet över portföljens livslängd. Fonden investerar i en väldiversifierad portfölj med 50-80 obligationer, med en övervikt i obligationer med hög kreditvärdighet.

Under fondens teckningsperiod mellan den 7 december och en 31 januari kommer inte någon insättningsavgift att tas ut. Fonden har, i övrigt under löptiden, en insättningsavgift och en uttagsavgift på fem procent av det investerade kapitalet för att skydda andelsägarna mot in- och utflöden under löptiden.

Hur fungerar en Maturity-fond?

  • Teckningsperiod med ett givet startdatum.
  • Fondbolaget köper in en portfölj med 50-80st obligationer
  • God indikation över den förväntade avkastningen under fondens löptid
  • Fonden ger kvartalsvisa utdelningar under fondens löptid
  • Ett erfaret förvaltningsteam förvaltar aktivt portföljen
  • Vid fondens slutdatum (senast 2027-12-31 ) betalas samtliga tillgångar i fonden ut till andelsägarna

Vem passar fonden för?

Simplicity Maturity 2027 vänder sig till dig som vill komplettera ditt räntesparande med en mer förutsägbar avkastning, en återkommande intäkt samt en förutbestämd investeringshorisont. Fonden erbjuder investerare exponering mot en diversifierad portfölj av nordiska företagsobligationer med en förväntad avkastning på 6-8% per år, över en 4års period med målet att bevara kapitalet. Du bör ha en placeringshorisont som sträcker sig till 2027-12-31.

Läs mer här och hur du investerar i fonden
Mer information om fonden, informationsbroschyr, fondfaktablad och teckningsanmälan.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

9 juli

Aktier och fotboll – en lyckad kombo

Om vad vi grubblar över när vi tittar på fotboll. Aktierna som platsar i Stockholmsbörsens startelva. Vad som kännetecknar en bra målvakt. Vad Brolin och Lundin har gemensamt och till sist ett förslag. “Körde förbi ett fängelse igår där jag såg att fångarna var ute på rastgården å spelade fotboll. Så jag vevade ner rutan […]

Läs vidare
3 juli

Handelsinformation: Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact

Med anledning av helgdag i USA är Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact stängda för handel 2024-07-04. En order som registreras när en fond är stängd för handel utförs när fonden är öppen för handel igen. Fonderna öppnar åter för handel fredag 5 juli. Om du har några frågor gällande din fondhandel eller ditt […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023