2022-08-12

Ljusning efter stormen – återhämtning inom fastighetsobligationer

Efter en turbulent vår och sommar återvänder nu investerarna till obligationsmarknaden för fastighetsbolag. Sammantaget öppnar de lägre priserna upp för högre avkastning, men trots att prisnivåerna nu är attraktiva påminner förvaltarna att läget fortsatt är osäkert.

Simplicity har sedan hösten 2021 minskat exponeringen mot fastighetsobligationer, men efter våren och sommarens turbulens ser vi nu att läget ser annorlunda ut nu jämfört med i början av sommaren – där marknaden enligt vår syn bottnade ur i juni månad. Vi har på senare tid genomfört strukturella förändringar, där förflyttning skett från kortare löptid till obligationer med längre löptid. Detta för att uppnå högre avkastning på fondernas obligationer. Vi befinner oss dock inte i ett läge ännu där vi som helhet ökar exponeringen mot fastighetsobligationer då tillgångsslaget är och förblir räntekänsligt. Rådande inflation , som dock visat tecken på att lugna ner sig på sistone, är fortsatt är hög och pressar centralbanker runtom i världen att vidhålla en höjd räntebana vilket skapar osäkerhet för fastighetsbolagen.

I artikeln “Ljusning efter stormen – nu återvänder investerarna” i DI 2022-08-12 intervjuas ränteförvaltare Henrik Tingstorp angående just fastighetsobligationer. Du hittar artikeln här.

Om du har frågor eller funderingar kring ditt innehav i våra fonder har vi öppet vardagar mellan 08:00 – 17:00 – och du når vår kundservice på kundservice@simplicity.se samt 0340 21 95 00.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

9 juli

Aktier och fotboll – en lyckad kombo

Om vad vi grubblar över när vi tittar på fotboll. Aktierna som platsar i Stockholmsbörsens startelva. Vad som kännetecknar en bra målvakt. Vad Brolin och Lundin har gemensamt och till sist ett förslag. “Körde förbi ett fängelse igår där jag såg att fångarna var ute på rastgården å spelade fotboll. Så jag vevade ner rutan […]

Läs vidare
3 juli

Handelsinformation: Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact

Med anledning av helgdag i USA är Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact stängda för handel 2024-07-04. En order som registreras när en fond är stängd för handel utförs när fonden är öppen för handel igen. Fonderna öppnar åter för handel fredag 5 juli. Om du har några frågor gällande din fondhandel eller ditt […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023