12 mars

Utmärkelse till Simplicity Norden – Bästa Nordenfond!

 


Vår fond Simplicity Norden har tilldelats utmärkelsen Best Fund Nordic Equity i Morningstar Fund Awards 2019. Vid en ceremoni på Nalen i Stockholm den 11 mars delades priser ut till de främsta fonderna för svenska fondsparare och investerare, baserat på resultaten de senaste fem åren och särskilt 2018. Simplicity var även nominerade i kategorin för bästa fondbolag för räntefonder.

Vinnare i kategorin Best Fund Nordic Equity

Fonden Simplicity Norden utsågs som vinnare i kategorin Best Fund Nordic Equity. Fonden förvaltas sedan fondstart 2002 av Ulf Ingemarson, VD och grundare av fondbolaget.
Simplicity Norden är vår första fond som vi startade fondbolaget med 2002 och en extra glädje att fonden får den uppmärksamhet den förtjänar. Men också väldigt tacksam när jag tänker på alla kunder som har gett oss förtroendet att förvalta deras pengar, säger Ulf Ingemarson.

Juryns motivering till priset för bästa nordiska aktiefond var:
”Allra lägst risktagande och ändå högre avkastning än snittet i kategorin de senaste fem åren, tillsammans med att Simplicity Norden haft trygga placeringar under nedgången hösten 2018, räcker till vinst efter ett år då många Nordenfonder backade rejält.”

Nominerade i kategorin Best Fixed Income House Sweden

Simplicity var även i år nominerade till det tunga priset som Best Fixed Income House Sweden (bästa fondbolag räntefonder på svenska marknaden). Ett pris som Simplicity 2018 vann, men i år räckte det inte ända fram.  Men vi är stolta och glada över att vara en av tre nominerade fondbolag i en tuff konkurrens.

Med denna nominering för andra året i rad har vårt förvaltarteam på räntesidan fått ett välförtjänt erkännande förvaltning. Som ett oberoende fondbolag är det också extra uppmuntrande att se att vårt sätt att arbeta står sig väl i konkurrensen, även mot de betydligt större aktörerna på marknaden, säger Henrik Tingstorp, ansvarig för ränteförvaltning på Simplicity.

Morningstar i Sverige publicerar sedan den 17 mars 1999 objektiv, tillförlitlig, jämförbar och lättillgänglig information om svenska och internationella värdepappersfonder. Det amerikanska bolaget Morningstar Inc har huvudkontor i Chicago, är börsnoterat på Nasdaq och är världens största oberoende utgivare av fondinformation. Utmärkelsen Morningstar Fund Awards delas ut i flera länder världen över och är ett prestigefyllt pris inom fondmarknaden.

Simplicity är ett oberoende fondbolag med huvudkontor i Varberg. Simplicity startade 2002 och förvaltar idag drygt 24 miljarder kronor, fördelat på tre räntefonder och fem aktiefonder. Samtliga fonder finns tillgängliga via de allra flesta banker och fondtorg samt valbara inom premiepensionen.

 

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

1 augusti

Lägesrapport Juli

I juli återupptogs handelsförhandlingarna mellan USA och Kina men de avslutades efter endast några dagar utan att några särskilda framsteg kunnat uppnås. Diskussionerna kommer upptas igen under september men förutsättningarna för att någon lösning skall kunna åstadkommas i närtid förefaller vara låga. I Storbritannien gjorde den nytillträdde premiärministern Boris Johnson ett antal uttalanden som tyder […]

Läs vidare
1 juli

Lägesrapport Juni

I juni ökade riskviljan i marknaden igen, drivet av förhoppningar om penningpolitiska stimulanser, vilket ledde till stigande börskurser och sjunkande obligationsräntor. Sentimentet påverkades också positivt av att det rapporterades om framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina vilket bekräftades av att länderna kom överens om en vapenvila gällande tullar efter att USA:s och Kinas presidenter, […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2017