13 mars

Simplicity Kina fusionerad med Simplicity Småbolag Global

Den 13 mars 2020 har fonden Simplicity Kina fusionerats samman med Simplicity Småbolag Global.

Simplicity arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt fondsortiment. Då efterfrågan på Simplicity Kina har minskat har vi sett över vårt fondutbud och beslutat att genomföra fusionen för att koncentrera vårt produktutbud.

Datumet för fusionen var den 13 mars 2020 och sista dag för handel i Simplicity Kina var den 12 mars 2020.

Genom fusionen har alla tillgångar och skulder i Simplicity Kina förts över till Simplicity Småbolag Global. Det betyder att marknadsvärdet av dina fondandelar med automatik förts över till Simplicity Småbolag Global, och att du fått andelar för motsvarande värde i Simplicity Småbolag Global. Fusionen sker helt utan skattekonsekvenser eller kostnader för dig som andelskund.

Behöver jag göra något som andelsägare?
• Du behöver inte göra något, ditt innehav har överförts automatiskt till Simplicity Småbolag Global.
• Fusionen medför inga kostnader eller skattekonsekvenser för dig som andelsägare.
• Om du har ett månadssparande via autogiro i Simplicity Kina förs det automatiskt över till Simplicity Småbolag Global utan att du behöver göra något.
• Bekräftelse på fusion kommer per brev eller per email till våra andelsägare.

Om du som andelsägare har frågor, funderingar eller kommentarer är du alltid välkommen att kontakta oss på 0340 21 95 00 eller skicka ett mail till kundservice@simplicity.se.

 

Med vänlig hälsning,

Ulf Ingemarson
VD, Simplicity AB

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

1 juni

Lägesrapport maj

Rapportsäsongen är i stort sett avslutad och den rådande bilden om starka resultat från företagen håller i sig. Kreditmarknaderna hade en förhållandevis stark utveckling under maj och samtliga fonder genererade positiv avkastning, medans aktiefonderna spretade i månadsavkastningen. Sammanfattning av marknadens fokus under månaden:  Överenskommelse om USAs skuldtak på plats Efter en period av intensiva förhandlingar […]

Läs vidare
24 maj

Simplicity Green Impact 1 år!

Den 23 maj 2022 startade vi Simplicity Green Impact, en global aktiefond som investerar i bolag som bidrar till en hållbar utveckling. Under det första året avkastade fonden +5,9%. Vi startade fonden i syfte att erbjuda en bred portfölj av bolag med exponering mot gröna megatrender. Fonden investerar i bolag som är tydligt kopplade till […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023