13 mars

Simplicity Kina fusionerad med Simplicity Småbolag Global

Den 13 mars 2020 har fonden Simplicity Kina fusionerats samman med Simplicity Småbolag Global.

Simplicity arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt fondsortiment. Då efterfrågan på Simplicity Kina har minskat har vi sett över vårt fondutbud och beslutat att genomföra fusionen för att koncentrera vårt produktutbud.

Datumet för fusionen var den 13 mars 2020 och sista dag för handel i Simplicity Kina var den 12 mars 2020.

Genom fusionen har alla tillgångar och skulder i Simplicity Kina förts över till Simplicity Småbolag Global. Det betyder att marknadsvärdet av dina fondandelar med automatik förts över till Simplicity Småbolag Global, och att du fått andelar för motsvarande värde i Simplicity Småbolag Global. Fusionen sker helt utan skattekonsekvenser eller kostnader för dig som andelskund.

Behöver jag göra något som andelsägare?
• Du behöver inte göra något, ditt innehav har överförts automatiskt till Simplicity Småbolag Global.
• Fusionen medför inga kostnader eller skattekonsekvenser för dig som andelsägare.
• Om du har ett månadssparande via autogiro i Simplicity Kina förs det automatiskt över till Simplicity Småbolag Global utan att du behöver göra något.
• Bekräftelse på fusion kommer per brev eller per email till våra andelsägare.

Om du som andelsägare har frågor, funderingar eller kommentarer är du alltid välkommen att kontakta oss på 0340 21 95 00 eller skicka ett mail till kundservice@simplicity.se.

 

Med vänlig hälsning,

Ulf Ingemarson
VD, Simplicity AB

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 december

Simplicity Green Impact i NordSIP

NordSIP har skrivit en artikel om hur mörkgröna globalfonder presterade under det andra och tredje kvartalen 2023. Läs artikeln och se Simplicity Green Impacts placering här (All Eyes on AI, Obesity & Renewable Energy in Q2-Q3 for Art9 Equity).

Läs vidare
1 december

Lägesrapport november 2023

Under november fick vi se en stark utveckling i såväl aktie- som ränte- och kreditmarknaderna drivet av sjunkande räntor och en ökad förhoppning om att räntetoppen är nära. Inflationssiffrorna som offentliggjordes i mitten av månaden visade över lag internationellt även inkluderande Sverige på en något lägre inflationstakt än förväntat, vilket fick börserna att ta ett […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023