21 augusti

Lyckad lansering av Simplicity High Yield

Simplicity High Yield har fått en bra start och har stigit med 0,42% under de fyra första handelsdagarna. Den goda utvecklingen förklaras av en stark utveckling på de nordiska och globala High Yield-marknaderna samt mycket god utveckling för ett antal av de obligationer vi investerat i. I dagsläget består fonden till cirka 65% av innehav i nordiska bolag och resterande del utgörs av framförallt europeiska företag. Totalt sett innehåller fonden för närvarande obligationer utgivna av 43 bolag inom ett antal olika branscher. Den största exponeringen finns mot bolag inom bank- och finanssektorn, följt av fastighets- och konsumentvarubolag. Andelen High Yield-obligationer uppgår till cirka 75% medan resten av portföljen består av efterställda obligationer med Investment Grade-rating samt kassa. Durationen är drygt ett år och den genomsnittliga löptiden ligger på tre år. Då fonden fortfarande är i en uppbyggnadsfas kan ovanstående fördelningar komma att förändras.

Vi har för närvarande cirka 115 MSEK i förvaltat kapital och vill tacka våra kunder för det förtroende som ni visat oss i samband med fondstarten.

Fonden finns tillgänglig för handel via ett flertal banker och återförsäljare, däribland Avanza, Länsförsäkringar, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, Nord Fondkommission, SAVR samt Alpcot.

Hittar du inte fonden hos din bank? Tala med din rådgivare alternativt kontakta oss på Simplicity. Simplicity High Yield tillgängliggörs hos många återförsäljare och banker löpande, vilket innebär att listan uppdateras kontinuerligt.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 september

Handelsinformation

Simplicity Småbolag Global samt Simplicity Green Impact stängda för handel 2023-09-04 Med anledning av den amerikanska helgdagen Labor Day som infaller den 4 september är Simplicity Småbolag Global samt Simplicity Green Impact stängda för handel på detta datum. Handel i fonderna återupptas i vanlig ordning tisdagen den 5e september. Om du har frågor om pågående […]

Läs vidare
1 september

Välkomna Rose, Anders och Richard

Vi är glada över att presentera våra nya medarbetare till Simplicity som kommer jobba med våra nya verksamhetsområden Portföljförvaltning och Stiftelsetjänst. Rose Mjörnstedt kommer ansvara för vårt nya verksamhetsområde, Simplicity Stiftelsetjänst. Rose har mångårig erfarenhet från finansbranschen, främst inom Private Banking och Stiftelseverksamhet. Anders Silkisberg och Richard Andborn har båda en gedigen erfarenhet från finansbranschen. […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023