2020-08-21

Lyckad lansering av Simplicity High Yield

Simplicity High Yield har fått en bra start och har stigit med 0,42% under de fyra första handelsdagarna. Den goda utvecklingen förklaras av en stark utveckling på de nordiska och globala High Yield-marknaderna samt mycket god utveckling för ett antal av de obligationer vi investerat i. I dagsläget består fonden till cirka 65% av innehav i nordiska bolag och resterande del utgörs av framförallt europeiska företag. Totalt sett innehåller fonden för närvarande obligationer utgivna av 43 bolag inom ett antal olika branscher. Den största exponeringen finns mot bolag inom bank- och finanssektorn, följt av fastighets- och konsumentvarubolag. Andelen High Yield-obligationer uppgår till cirka 75% medan resten av portföljen består av efterställda obligationer med Investment Grade-rating samt kassa. Durationen är drygt ett år och den genomsnittliga löptiden ligger på tre år. Då fonden fortfarande är i en uppbyggnadsfas kan ovanstående fördelningar komma att förändras.

Vi har för närvarande cirka 115 MSEK i förvaltat kapital och vill tacka våra kunder för det förtroende som ni visat oss i samband med fondstarten.

Fonden finns tillgänglig för handel via ett flertal banker och återförsäljare, däribland Avanza, Länsförsäkringar, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, Nord Fondkommission, SAVR samt Alpcot.

Hittar du inte fonden hos din bank? Tala med din rådgivare alternativt kontakta oss på Simplicity. Simplicity High Yield tillgängliggörs hos många återförsäljare och banker löpande, vilket innebär att listan uppdateras kontinuerligt.

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

22 februari

Avkastning är inte allt – det finns risk också

Om att alla beslut handlar om risk och avkastning; om choklad och risk och avkastning; om ett test på risk och avkastning; om risk som inte ger avkastning; om risk som ger avkastning. “If you want a guarantee, buy a toaster.” Choklad och risk Där står du igen, i affären och ska välja chokladkaka. Rader […]

Läs vidare
16 februari

Handelsinformation: Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact stängda för handel 2024-02-19

Med anledning av President´s Day är de Amerikanska börserna stängda för handel under måndagen den 19 februari 2024. Då Simplicity Småbolag Global & Simplicity Green Impact investerar en betydande andel av fondens tillgångar på just de Amerikanska börserna är därmed fonden stängd för handel på detta datum. Fonden öppnar åter för handel i vanlig ordning […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023