30 mars

Simplicity Företagsobligationer fyller 10 år!

För tio år sedan startade vi vår första fond med företagsobligationer – Simplicity Företagsobligationer.

Fonden startades som ett komplement till Simplicity Likviditet 2012, då företagsobligationsmarknaden i norden började växa som ett resultat av att företagen behövde fler finansieringskällor efter finanskrisen 2008. Fonden ville ta del av möjligheterna att investera i välskötta nordiska bolag med längre löptider och högre avkastning än vad Simplicity Likviditet hade mandat att investera i.

Med blygsamma 29 miljoner kronor ifrån dag ett föll valet på en portfölj innehållande ett antal företagsobligationer utgivna av bolag inom olika branscher som sportutrustning, investmentbolag, bank, energi och telekom. Den första tiden lades mycket kraft på att bygga upp portföljen och den första försäljningen gjordes först efter en och en halv månad då innehavet i Corem Property halverades – till en högre kurs än vad det köpts in på!

Sedan starten för 10 år sedan har det blivit över 6 800 affärer i fonden, och den har sedan starten gett kunder en årsberäknad avkastning på 2,68 %, vilket också är nästan exakt mitt i prick på målsättningen mellan 2,5 och 3,0%.

Under åren har fonden vuxit, inte bara vad gäller det förvaltade kapitalet, som idag uppgår till 5,1 miljarder kronor, utan även i antal förvaltare. Fonden förvaltas idag av Henrik Tingstorp tillsammans med Fabian Dahl och Magnus Thyni.

De största enskilda transaktionerna ligger kring 100 miljonerstrecket:
2014 – Sandvik 130 MSEK
2017 – Danske Bank 107 MSEK
2019 – Volkswagen Finans 113 MSEK
2020 – Volkswagen Finans 114 MSEK

Vi vill med detta ödmjukt tacka alla våra kunder, samarbetspartners och kollegor för förtroendet och tiden ni investerat i oss. Vi lovar att göra vårt yttersta för att leva upp till era förväntningar i framtiden och ser fram emot de kommande tio åren!

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 september

Handelsinformation

Simplicity Småbolag Global samt Simplicity Green Impact stängda för handel 2023-09-04 Med anledning av den amerikanska helgdagen Labor Day som infaller den 4 september är Simplicity Småbolag Global samt Simplicity Green Impact stängda för handel på detta datum. Handel i fonderna återupptas i vanlig ordning tisdagen den 5e september. Om du har frågor om pågående […]

Läs vidare
1 september

Välkomna Rose, Anders och Richard

Vi är glada över att presentera våra nya medarbetare till Simplicity som kommer jobba med våra nya verksamhetsområden Portföljförvaltning och Stiftelsetjänst. Rose Mjörnstedt kommer ansvara för vårt nya verksamhetsområde, Simplicity Stiftelsetjänst. Rose har mångårig erfarenhet från finansbranschen, främst inom Private Banking och Stiftelseverksamhet. Anders Silkisberg och Richard Andborn har båda en gedigen erfarenhet från finansbranschen. […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023