Senaste

Aktier och fotboll – en lyckad kombo

Om vad vi grubblar över när vi tittar på fotboll. Aktierna som platsar i Stockholmsbörsens startelva. Vad som kännetecknar en bra målvakt. Vad Brolin och Lundin har gemensamt och till sist ett förslag.

Läs mer »

Jaget framför laget

Om Teslas modell 48 miljarder, om Elon Musks motivation, om ersättningen till bolagsledningen och framtida avkastning, om att vara kapten på en båt, och en enkel justering och dess effekt på framtida avkastning.

Läs mer »

Prenumerera!

Få kommande artiklar direkt till din epost.

Utvalda

PMI och en obekväm tanke

Om att PMI är en konjunkturindikator; om ett omvänt samband som inte borde finnas; om att vara contrarian och obekväma ställningstaganden; om contrarianens största utmaning; till sist en åsikt om att ha åsikter.

Läs mer »

Momentum – Aktier är inte potatis

Momentum är ett vanligt begrepp på aktiemarknaden, men vad menar man med momentum, och vad säger det om börsbolagen? Hur relaterar det till framtida avkastning? Och på vilket sätt är aktier inte potatis?

Läs mer »

Avkastning i det tysta

  På många sätt är livet för en aktie som livet i största allmänhet. Vissa perioder är väldigt lugna, allt faller på plats, dagarna flyter. Andra perioder är hektiska och allt verkar hända

Läs mer »
Copyright Simplicity AB 2023