9 juli

Sommarhälsning från Simplicity.

Gissningsvis kommer 2020 inte gå till historien som ett utav de bättre åren genom tiderna.

När vi lägger första halvåret 2020 bakom oss kan vi konstatera följande: Australien brann nästan upp. Kina och USA är på kant med varandra. Kina och Indien likaså. Iran avfyrade missiler mot Irak, och skadade amerikanska soldater på kuppen. Basketstjärnan Kobe Bryant avled efter en helikopterolycka. Terminskontrakt för olja var nere och vände under nollan för första gången någonsin, detsamma hände med svenska spotpriser på el. Donald Trump ställdes inför rätta. Storbritannien sa adjö till EU. George Floyds död gav upphov till massiva protester i USA och resten av världen, som en reaktion på de orättvisor och ojämlikheter som fortfarande finns i våra samhällen.

Utöver allt ovan kom också Covid-19 som salt på såren, och inget blev sig längre likt. Börsras över hela världen, massuppsägningar och en osäker framtid för många bolag och anställda.

När man summerar första halvåret 2020 är det lätt att bli mörkrädd. Historien lär oss dock att det alltid finns ljusglimtar i mörkret, även om allt ibland känns hopplöst.

Sedan 2020-03-23 så har MSCI World Index återhämtat sig med 26,6% i SEK, vilket från toppen i februari räknat ger en nedgång på 12,6% till dagens nivåer. Antalet arbetslösa i USA minskade med 4,8 miljoner under juni månad, och en återfödd optimism och riskvilja börjar sakteliga infinna sig bland det globala investerarkollektivet och företag. Även om en ständig oro för nya utbrott av Covid-19 finns så börjar många blicka framåt.

Det som varit mest kännbart för alla oss på Simplicity är dock avsaknaden av möten med alla våra kunder, samarbetspartners men också kollegor. Trots att vi lyckats hålla kontakten ganska väl under våren så är det inte mycket som slår det personliga mötet. Vi hoppas att vi får möjlighet att träffa alla som vill träffa oss snart igen. Och har du som kund några frågor om dina placeringar i våra fonder, önskar en kommentar kring rådande marknadsläge eller har andra frågor som rör oss, dig eller ditt sparande så finns vi tillgängliga hela sommaren. Vi försöker alltid finnas tillgängliga, men nu under sommaren när många är på semester så tipsar vi om att kontakta vår kundservice på 0340 – 21 95 00 alternativt kundservice@simplicity.se om det är väldigt brådskande.

Sist men inte minst vill vi önska alla en riktigt härlig sommar!

/ Alla vi på Simplicity

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 december

Simplicity Green Impact i NordSIP

NordSIP har skrivit en artikel om hur mörkgröna globalfonder presterade under det andra och tredje kvartalen 2023. Läs artikeln och se Simplicity Green Impacts placering här (All Eyes on AI, Obesity & Renewable Energy in Q2-Q3 for Art9 Equity).

Läs vidare
1 december

Lägesrapport november 2023

Under november fick vi se en stark utveckling i såväl aktie- som ränte- och kreditmarknaderna drivet av sjunkande räntor och en ökad förhoppning om att räntetoppen är nära. Inflationssiffrorna som offentliggjordes i mitten av månaden visade över lag internationellt även inkluderande Sverige på en något lägre inflationstakt än förväntat, vilket fick börserna att ta ett […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023