17 mars

Uppköp bland Simplicity Nordens norska bankinnehav

Idag kom beskedet att DNB:s uppköp av Sbanken, ett av våra innehav i Simplicity Norden, till slut godkänns efter att norska konkurrensmyndigheten tidigare stoppat förvärvet. Sbankens aktie stiger med 17,1% på beskedet.

Uppköpet är det tredje på två veckor för Simplicitys innehav.

I måndags förra veckan fick GHP Specialty Care ett uppköpserbjudande från Capio. Budet kom med en premie på hela 96%.  Som följd rusade aktien med 90% och gynnade därmed utvecklingen i Simplicity Småbolag Sverige. Dagen efter fick ytterligare ett av våra innehav ett uppköpserbjudande, denna gång i Simplicity Småbolag Global. Det kanadensiska bolaget Intertape Polymer meddelade under tisdagen att de köps upp av ett private equity-bolag till en premie på 82%. Aktien rusade 76% som följd.

 

Tillbaka till Nyheter

Fler nyheter

4 december

Simplicity Green Impact i NordSIP

NordSIP har skrivit en artikel om hur mörkgröna globalfonder presterade under det andra och tredje kvartalen 2023. Läs artikeln och se Simplicity Green Impacts placering här (All Eyes on AI, Obesity & Renewable Energy in Q2-Q3 for Art9 Equity).

Läs vidare
1 december

Lägesrapport november 2023

Under november fick vi se en stark utveckling i såväl aktie- som ränte- och kreditmarknaderna drivet av sjunkande räntor och en ökad förhoppning om att räntetoppen är nära. Inflationssiffrorna som offentliggjordes i mitten av månaden visade över lag internationellt även inkluderande Sverige på en något lägre inflationstakt än förväntat, vilket fick börserna att ta ett […]

Läs vidare
Copyright Simplicity AB 2023